“Oxi – Solidariteit tegen afbraakbeleid”

oxigroepje

 

Op 15 juli voerden mensen in Tilburg actie in solidariteit met Oxi, het Nee tegen bezuinigingen in Griekenland, opgelegd onder enorme druk vanuit Europese financiële en politieke instellingen, ministers en het IMF.

Het was een actie die vanuit Vereniging Weldaad was gelanceerd. Ook Autonomen Brabant waren deel van de actie. Aanwezig: spandoek, Griekse vlag, rood-zwarte vlaggen, trommel, megafoon en tussen de 20 en dertig gemotiveerde deelnemers. Samenkomst, toespraakjes, leuzen en een kort rondje door de binnenstad. Zelfs een paar agenten in burger hadden ons weten te vinden als onze waarneming klopte.

Een uitvoeriger verslag vind je via http://www.ravotr.nl/2015/07/15/oxi-ook-tilburg/

oxigrieksevlagoxispandoek

 

Aanvulling, 1.7 uur: En als toegift, met dank aan Martijn de Boer: