“Vrijheid voor Kameraad Said” – klein actieverslag

Saidtwee

Pakweg 55 mensen – familie, bekenden en andere solidaire mensen – voerden gisteren bij het paleis van Justitie in den Haag actie voor de vrijlating van Said Roustayar. Said is een activist die vorige week op intimiderende wijze is opgepakt en sindsdien vastgehouden. We willen hem op vrije voeten zien. Dat lieten we weten.

Gisteren zou hij voor de rechter komen omdat hij aan de protesten in de Schilderswijk – protesten naar aanleiding van de door de politie omgebrachte Arubaanse man Mitch Henriquez – zou hebben meegedaan en in dat kader strafbare feiten zou hebben gepleegd. Arrestatie, vasthouden en rechtszaak tegen Said zijn een overduidelijke poging om mensen te intimideren en verzet te ontmoedigen. Solidariteit was en is nodig om deze intimidatie te helpen weerstaan.

Actievoerders hadden spandoeken en borden, luisterden daar diverse sprekers waaronder de zus van Said, en riepen leuzen als “No justice, no peace! No racist police!”  Met de actie betuigden we steun aan Said en protesteerden we tegen soortgelijke arrestaties en strafvervolging, en bleven we om gerechtigheid voor Mitch Henriquez aandringen.

Saiddrie

De rechtszaak tegen Said werd geschorst, omdat Said zelf niet aanwezig was om redenen waarover het Openbaar Ministerie een nogal mistig verhaal hield. De rechtszaak vindt nu alsnog morgen plaats, om 15.00 uur. Van te voren is er wederom protest: 14.00 uur, Prins Clauslaan 60.

Een uitvoeriger verslag lees je via Ravotr.nl