Manifestatie tegen megastallen, 29 augustus – kom ook!

Manifestatie tegen megastallen – kom ook!

Binnenkort zal er een manifestatie in Den Haag op het Malieveld plaats vinden tegen megastallen. Deze manifestatie wordt georganiseerd door ‘We zijn het Megazat’ en Milieudefensie. Autonomen Brabant roept iedereen op om mee te doen aan deze actie, want het kan niet zo doorgaan!

Datum: 29 augustus, vanaf 13.00 uur

Plaats: Malieveld, Den Haag

Sinds 2005 is het aantal megastallen in Nederland van 301 naar 803 gestegen en nog steeds groeiende. De dieren in deze megastallen zullen nooit buiten komen en zullen bijna nooit daglicht te zien krijgen. In 2014 zijn er alleen al in Nederland 557 miljoen kippen geslacht voor hun vlees.

Deze kippen, ook wel plofkippen genoemd, worden vol met antibiotica gestopt. Daardoor is 50% kreupel voor de rest van zijn korte leven. Deze kippen hebben net als alle andere dieren in megastallen nauwelijks beweeg ruimte en worden in zes weken tijd van kuiken tot moddervette kip opgekweekt om zo verwerkt te worden in een lapje vlees. Dat is toch geen leven?

Over de gehele wereld worden dieren uitgebuit en gebruikt voor allerlei overbodige producten en diensten. Als het niet om het vlees van een dier gaat, gaat het wel om de vacht of andere delen van het dier. Bovengenoemd voorbeeld is een gruweldaad in een reeks gruweldaden die tegen dieren worden verricht.

Niet alleen het dierenwelzijn komt hiermee in geding, ook het milieu heeft hier last van. Het voedsel voor deze dieren is namelijk afkomstig uit soja plantages. Deze sojaplantages leggen beboste gebieden van de Amazone in Zuid-Amerika plat en zorgen voor uitputting van de bodem.

Een van de schadelijke effecten van megastallen is de enorme mestproductie en daarmee de uitstoot van extra broeikasgassen. Dat brengt het klimaat nog verder van slag. De strijd tegen megastallen en de strijd tegen klimaatverandering hangen dus samen. Reden te meer om ook in december in actie te komen rond de klimaattop in Parijs.

Politici komen op voor de agrarische sector, want er staan te grote belangen op het spel. Daarom hoeven we niet op deze lui te rekenen, dus zullen we het zelf moeten doen. Organiseer jezelf, sluit je aan bij bestaande actiegroepen of neem zelf het initiatief en vecht terug! Wacht niet langer op de politiek die zogenaamd je belangen dient, maar neem het heft in eigen hand en ga in de frontale aanval!

Kom daarom allemaal om te beginnen naar de Megazat manifestatie en laat een kritisch geluid horen tegen megastallen en de politici die dit verdedigen!

Voor meer informatie verwijzen we je door naar het Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/1580772068865590/

Autonomen Brabant

Autonomen Brabant is een anarcho/autonome groep die actief is in diverse steden in Noord-Brabant. Wij zijn een groep mensen die samen strijden voor een wereld van solidariteit, vrijheid, gelijkwaardigheid en duurzaamheid. We verzetten ons tegen staat en kapitalisme, tegen patriarchaat en witte overheersing, tegen klimaatverandering en dierenleed. Kortweg, een wereld die er behoorlijk anders uit ziet dan de huidige – en beter.

Meer info:

Website: Autonomenbrabant.nl E-mail info@autonomenbrabant.nl