Tegen Trump, tegen Wilders: ACTIE, 20 januari, Amsterdam!

Op 20 januari wordt Trump gekroond tot keizer Donald de Eerste van het Amerikaanse Rijk. In de Verenigde Staten zelf zullen tal van acties plaatsvinden om te protesteren tegen de politiek van racisme, vrouwenhaat, milieuverwoesting, verrijking van de top ten koste van heel veel mensen, en om de feestelijkheden met directe actie te verstoren. Daartoe zijn initiatieven als #DisruptJ20  in het leven geroepen. Allerhande acties zijn al aangekondigd, in Washington en elders in de VS. Op de website It’s Going Down is een overzicht  te lezen, evenals een artikel over het waarom  van stevige, omvangrijke en wijdverbreide actie.

In Nederland zijn mensen solidair met het verzet in de VS. Actievoerders grijpen we de dag bovendien aan om tegen Trump-fan Geert Wilders en zijn extreem-rechtse politiek te protesteren. Onder het motto “Stop de haat – Samen tegen Trump en Wilders” vindt op vrijdagavond 20 januari een demonstratie plaats. Verzamelen: 19.00 uur Dam. Demonstratie naar het Museumplein, waar bij het Amerikaanse consulaat de actie zal worden afgesloten. Organisatie is in handen van een bundeling van linkse en antiracistische organisaties.

Meer informatie via http://stopdehaat.nu/
Event op Facebook: https://www.facebook.com/events/648113705389889/

Mensen van Autonomen Brabant nemen aan dat protest deel. Laat je ook zien, horen en voelen en ga mee! We zien elkaar in Amsterdam, vrijdagavond 20 januari!

Als je samen wilt reizen vanuit Tilburg, laat het ons gerust weten, misschien kunnen we iets afspreken. mail info@autonomenbrabant.nl