Woensdag 1 februari: actie tegen moslim-ban van Trump

Komende woensdag, 1 februari actie tegen Trump en zijn moslim-ban. Komt allen!

Uit de oproeptekst: “Trump houdt mensen met een paspoort uit zeven Islamitische landen tegen om te reizen naar Amerika. Duizenden mensen zijn slachtoffer van deze xenofobe en gevaarlijke maatregel. Dit is ongekend. Dit is het moment om op te staan, tegen gevaarlijke discriminatie.” Bron: https://www.facebook.com/events/164778217344370/

Er staat meer in die tekst, maar het is niet allemaal even sterk. Belangrijk is: komen, allemaal! Wat Trump doet, dient met de grootste felheid te worden bestreden. Maar het gaat verder dan dat. Dit gaat tegen Trump en zijn plannen, feitelijk gaat het ook tegen Wilders die een soortgelijke politiek doordrukt. En het gaat in feite  om een gevecht tegen iedereen die met dit soort politiek samenwerkt of er aan tegemoet komt. Komen dus!

En neem je anti-Trump, maar ook je anti-Wilders en anti-Rutte-leuzen mee. En vergeet de PvdA als doelwit evenmin: ook daar bashen ze moslims als het hun zo uitkomt. Ook die partij werkt mee aan het opsluiten, uitzetten en/ of op straat creperen van mensen zonder verblijfspapieren. Ook zij handelen te vaak, net als Wilders en Rutte, in de geest waar Trump zijn moslim-ban lanceert.

Datum en tijd: woensdag 1 februari 16.00 uur – 17.30 uur,

Plaats: Malieveld, Den Haag.

Dat laatste wijkt af van eerdere info. Het was oorspronkelijk het plan om naar de Amerikaanse ambassade te gaan. De autoriteiten zeggen echter dat er teveel mensen komen, en dat het bij de ambassade daarom niet kan, en dat daarom het Malieveld wordt aangewezen. Dat klinkt als een smoes: ze willen ons gewoon niet te dicht bij die ambassade, terwijl we juist op woensdag demonstreren omdat er dan – in tegenstelling tot een zaterdag – binnen die ambassade iets van onze woede voelbaar wordt. Helaas is de organisatie in de praatjes van het gezag meegegaan. Daarmee hollen organisatoren de scherpte van het signaal dat demonstranten geven, bij voorbaat uit. Een hele slechte zaak.

Maar… geen reden om thuis te blijven. Integendeel! Laat dat Malieveld om te beginnen maar eens goed vol stromen. Laten we dus met zo veel mogelijk mensen op dat Malieveld bijeenkomen. Neem je radicale woede mee, net als leuzen, meezingers, borden, spandoeken en wat je maar bedenkt om aan die radicale, gemotiveerde woede met de grootst mogelijke kracht uitdrukking te geven. En… zo heel ver van het Malieveld is de ambassade trouwens niet verwijderd. Komen! Alles wat beweegt en er kans toe ziet, kómen!

En blijf die oproep verspreiden – niet omdat de organisatie deugt, wel omdat de actie zo groot, sterk en stevig mogelijk te krijgen. Deze dus: https://www.facebook.com/events/164778217344370/