Zorgprotest 30 september: verslagje

Afgelopen dinsdag vond in Den Haag een piepklein protest plaats tegen de eigen bijdrage in de zorg, die verhoogd dreigde te worden (inmiddels is bekend dat die verhoging niet doorgaat, maar dat wel de zorgpremie iets omhoog gaat). Een paar mensen waren er vanuit Breda en Tilburg heen gegaan, met een spandoek. In totaal waren we met rond de tien mensen. Een uitgebreider verslag vind je via: https://www.ravotr.nl/2017/09/20/weg-met-het-eigen-risico-klein-maar-belangwekkend-protest/

Een stoorzender op de actie was de activiteit van Ongecensureerd, een mini-media-initiatief met Facebook-pagina. Eén van ons sprak met één van hen, en dat bleek een aanhanger van Forum voor Democratie. Iemand van het clubje deed een interview met een deelnemer, die PVV-aanhanger bleek te zijn. Dat vond het clubje kennelijk erg nieuwswaardig. Ongecensureerd: een beetje Pownews-spelen voor beginners. We zijn gewaarschuwd.