Flyer voor demonstratie tegen slachthuizen

Autonomen Brabant heeft een flyer gemaakt die uitgedeeld zal worden op de demonstratie tegen slachthuizen die zaterdag 16 juni plaats vindt. Over de demonstratie en de deelname van Autonomen Brabant, zie https://autonomenbrabant.nl/2018/06/03/samen-naar-demonstratie-sluit-de-slachthuizen-16-juni/

Een PDF vindt je hier: Sluit de slachthuizen, sloop het kapitalisme! flyer (PDF NL)

De tekst is als volgt:

Sluit de slachthuizen, sloop het kapitalisme!

Met de demonstratie van vandaag roepen we op tot de sluiting van slachthuizen. Dat is nodig: het zijn oorden van wreedheid en van dierenleed op enorme schaal. Dat dierenleed is totaal overbodig voor de voedselvoorziening. Maar niet alleen in slachthuizen worden dieren gemaakt tot product; dieren worden systematisch misbruikt om mensen te voeden, kleden en te entertainen. Onderzoek toont aan dat volledig plantaardige voeding mogelijk en veel beter voor het milieu is. Veehouderij draagt fors bij aan de uitstoot van broeikasgas, met rampzalig klimaatgevolg. Er is veel meer grond en water nodig voor de productie van dierlijk dan van plantaardig voedsel. Doordat er zoveel grond nodig is voor de veehouderij krimpt het aantal wilde dieren fors. Allemaal geen nieuws meer voor wie mee demonstreert.

Maar waarom gaan ze door met slachthuizen als het voor onze voeding nergens voor nodig is? Het antwoord is simpel. Geld. Rendement. Winst. Slachthuizen zijn deel van een lucratieve bedrijfstak in de kapitalistische economie. Aan plat winstbejag worden dieren opgeofferd. In slachthuizen, in megastallen, in nertsfokkerijen.

Ook het dier dat `mensĀ“ wordt genoemd, ontspringt de dans niet. Vanwege de winst kan er bij buschauffeurs amper een plaspauze af. Dus staken ze. Vanwege het rendement slopen universiteiten het onderwijsprogramma. Dus protesteren studenten en docenten. Net als wij protesteren. Tegen hetzelfde probleem, het probleem van winst-boven-alles. Tegen de kapitalistische logica, de kapitalistische macht.

Actievoerders die voor dieren opkomen, arbeiders die staken tegen werkdruk, studenten die hun onderwijs verdedigen, we hebben dus een gemeenschappelijke vijand: het kapitalisme. Als we samen daartegen vechten, voor de vrijheid van allemaal, maakt de strijd voor de vrijheid van dieren pas echt een kans. Sluit de slachthuizen, sloop het kapitalisme!

Niemand is vrij, totdat iedereen vrij is!