18-11-2018: Protest tegen Zwarte Piet tijdens Sinterklaasintocht Tilburg

Zondag vindt ook in Tilburg een protest plaats tegen Zwarte Piet. Daartoe is opgeroepen door Kick Out Zwarte Piet, in samenwerking met het Anti Zwarte Piet Comité Tilburg. Hieronder het persbericht dat AZPCT uitbracht nu de definitieve lokatie van het protest is vastgesteld.

Persbericht: Lokatie protest Tilburg tegen Zwarte Piet: Stekelenburgplein!

Komende zondag, 18 december, houdt Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in samenwerking met het Anti Zwarte Piet Comité Tilburg (AZPCT) bij de Sinterklaasintocht een demonstratie tegen Zwarte Piet. De definitieve plek is bekend: Stekelenburgplein, bij het station, van 11.30 tot 14.00 uur. Organisatoren gaan daarmee onder protest akkoord, nadat in een gesprek met de gemeente bleek dat een demonstratieplek aan de route van de intocht voor de gemeente niet werd toegestaan. AZPCT roept iedereen op om met borden, spandoeken en leuzen naar het Stekelenburgplein te komen om luid en duidelijk tegen Zwarte Piet en het ermee samenhangende racisme te protesteren.

Meer informatie via https://www.facebook.com/events/378632582906594/

Anti Zwarte Piet Comité Tilburg, in samenwerking met Kick Out Zwarte Piet