10-3-2019: Klimaatmars, Amsterdam!

Op 10 maart wordt een Klimaatmars gehouden in Amsterdam. Dat zou wel eens één van de grootste demonstraties rond dit urgente thema kunnen worden die er in Nederland tot nu toe is geweest. Verzamelplaats: de Dam in Amsterdam. Tijd: vanaf 13.00 uur.

Uit de oproep:

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders! Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet. App of bel je vrienden en loop mee.

Wij gaan de straat op voor een eerlijk klimaatbeleid. Wij zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken.
• Wij zijn voor een eerlijke verdeling van de lasten en lusten.
• Wij zijn voor ‘de vervuiler betaalt’.
• Wij zijn voor een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont.
• Wij zijn voor een toekomst met goede groene banen.

De oproep gaat uit van vijf organisaties: Milieudefensie, greenpeace Nederland, FNV Vakbond, De Goede Zaak en de Woonbond. Andere organisaties, waaronder Code Rood, onderschrijven de oproep inmiddels.

Code Rood heeft samen met GroenFront! en andere groepen ook een oproep doen uitgaan om binnen de Klimaatmars een Blok voor Radicale Klimaatrechtvaardigheid te vormen. Belangrijk intitiatief, voor radsicale scherpte binnen de bredere beweging!

Uit de oproep daarvoor:

Samen verheffen wij onze stem voor systeemverandering en massale actie van onderop: tegen de fossiele industrie en een corrupt politiek en economisch systeem dat mensen uitbuit en verdeelt, obscene ongelijkheid produceert en de leefbaarheid van onze planeet kapot maakt.

Oproep voor de Klimaatmars: https://www.facebook.com/events/1602838249819262/

Oproep Blok voor Radicale Klimaatrechtvaardigheid: https://www.facebook.com/events/1057788631060732/